Hoe regel ik een energiezuinige bedrijfsvoering?

Zo gaat u zuinig om met energie: de energiescan

Ede’s Bedrijfs Contact (EBC) en de gemeente Ede lanceren deze maand een energiescan. Zo kunt u meer doen op het gebied van duurzaamheid. Als u zich aanmeldt, maakt een onafhankelijk energieadviesbureau een rapportage met energiebesparende maatregelen die passen bij uw bedrijf. Het bureau focust op adviezen die u binnen vijf jaar terugverdient.


Samen zijn Edese bedrijven verantwoordelijk voor bijna een kwart van het energieverbruik in de gemeente. De Nederlandse overheid streeft naar een energieneutrale samenleving in 2050. Dat betekent dat het energieverbruik op jaarbasis niet meer bedraagt dan de energie die duurzaam wordt opgewekt. Twaalfhonderd bedrijven in Ede hebben een relatief hoog energieverbruik. Daarom spannen de gemeente en EBC zich in voor de zogenaamde energiescan. Voor de meeste bedrijven is de scan gratis. Grote bedrijven ontvangen een korting op de kosten van de scan.

Hoe staat het met uw bedrijf?

Als u wilt weten wat u kunt doen, meldt u zich aan voor de energiescan. Binnenkort ontvangt u een brief van het EBC en de gemeente. Bij de brief zit een aanmeldformulier, waarmee u zich kunt aanmelden. In Ede kunnen maximaal tweehonderd ondernemers aanspraak maken op de energiescan. Bedrijven met het grootste besparingspotentieel krijgen voorrang.

Wat houdt de energiescan in?

Stap 1.

De adviseurs van onafhankelijk adviesbureau Fit Our Future uit Ede komen bij u langs. Zij brengen in kaart welke maatregelen uw bedrijf helpen om zuiniger om te gaan met energie, zoals ledverlichting plaatsen of beter isoleren.


Stap 2.

Na de scan krijgt u een kosteloos adviesgesprek aangeboden. Fit Our Future bespreekt passende maatregelen en geeft aan op welk moment u die het beste kunt uitvoeren, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of verbouwing.


Stap 3.

Kiest u voor een vervolgtraject, dan zorgt Fit Our Future voor onafhankelijke begeleiding tijdens de uitvoering van besparingsmaatregelen.

Hier profiteert u van

Belangenbehartiger Edes Bedrijfs Contact (EBC) beveelt de scan van harte aan. Voorzitter Wim van den Brandt: “We zitten in een turbulente tijd als het gaat om energie. Gas wordt bijvoorbeeld schaarser en duurder, ook voor u als ondernemer. Het mooie van deze scan is: het kost u vrijwel niets en het bureau dat de scan uitvoert, is niet commercieel gebonden. Als u deelneemt aan de actie bent u gedurende de looptijd van het project ook nog eens vrijgesteld van energiecontrole door de milieu-inspecteur van Omgevingsdienst De Vallei (ODDV). Het is zeker een aanrader.”