Netwerken in Ede

Businessclub Foot Valley

Hoe is de sfeer bij businessclub Foot Valley? Wat heeft deze club te maken met voetbalvereniging Bennekom? En wat maakt de club zo bijzonder? Enkele leden aan het woord tijdens hun lustrumreis.

Bij businessclub Foot Valley ontstaat de gunfactor


Businessclub Foot Valley bestaat dit jaar twintig jaar. Dit jubileum vierden de leden met een lustrumreis naar het Duitse Hannover. Per luxe touringcar vertrok vrijdag 7 april een groep van zo’n veertig ondernemers uit de regio FoodValley. Om twee dagen te genieten: van elkaars gezelschap, van netwerkkansen én van een stevige pot voetbal.

De bus vertrekt al in de vroege ochtend vanaf de parkeerplaats bij VV Bennekom. Onderweg vertelt Marten Kreeft, oud-speler van Bennekom 2 en voormalig bestuurslid van Foot Valley, over de geschiedenis. “In de jaren negentig vormde een aantal sportieve ondernemers een hechte groep van stersponsoren. Dit werd de zelfstandige businessclub MID4. Na een professionaliseringsslag veranderde de club van naam. We kozen voor Foot Valley, met een link naar het voetbal en een knipoog naar de FoodValley regio, waar de meeste leden actief zijn.”

Gunfactor

Veel leden zijn er bij vanaf het eerste uur. Henk Jacobs van R&VB Installatietechniek bijvoorbeeld. Hij is erin gerold: eerst was hij jeugdspeler, toen jeugdleider en uiteindelijk bestuurslid bij Foot Valley. Bij de eerste stop over de grens, genietend van een koud Duits biertje: “Onze clubcultuur is heel informeel. Foot Valley organiseert mooie evenementen en activiteiten. Die zorgen ervoor dat we elkaar goed leren kennen. Ik merk dat van daaruit een gunfactor ontstaat.”

“Prettig dat het niet alleen maar draait om acquisitie”

Dennis Hadderingh

Ondernemerschap

’s Middags krijgt het gezelschap een rondleiding bij een immense Volkswagenfabriek. Het avondprogramma speelt zich af in de binnenstad van Hannover: dineren en aansluitend de derby in de Bundesliga Hannover 96 tegen Werder Bremen. Tijdens het eten vertelt Dennis Hadderingh, directeur bij Apex3 waarom hij lid is: “Bij Foot Valley draait het niet alleen om acquisitie; dat vind ik prettig. Want er komt veel meer kijken bij het runnen van een bedrijf. Hoe kom je aan goed personeel? Hoe los je een zakelijk geschil op? Foot Valley biedt kwalitatieve netwerkpartners om over die onderwerpen te spreken.”

Plaats voor sponsoren

De volgende dag verkennen de leden de stad. Sommigen per fiets, anderen vanaf het terras. Jan Veldhuizen, partner bij vhm | accountants & belastingadviseurs is sinds dit jaar voorzitter van de club. Tijdens het slotdiner in een prachtige skybar kijk hij terug op een geslaagde reis. Om zich heen ziet hij een waardevolle groep, met onderling veel vertrouwen. Veldhuizen: “Dáárdoor ontstaat business. En de leden sponsoren de voetbalclub in Bennekom natuurlijk nog steeds financieel, net als vroeger. Ik kijk uit naar de komende jaren en nieuwe clubleden die zich bij ons willen aansluiten.” Lachend: “Het is geen must, maar als ze van voetbal houden, is dat helemaal mooi!”

Interesse en kennismaken? Kom dan vrijblijvend naar het event Midzomeren bij kasteel Hoekelum op 26 juni as. Graag vooraf aanmelden bij Jan Veldhuizen. Mail naar: info@footvalley.nl. Meer informatie, bel of app Hannes de Paauw van CTS IT 06 53 33 78 23. www.footvalley.nl