Van de Haar Groep:
“Fantastisch dat medewerkers opbloeien"

Sinds jaar en dag werkt aannemingsbedrijf Van de Haar Groep uit Wekerom met medewerkers mét en zonder arbeidsbeperking. Groenonderhoud is een bedrijfstak die zich hier goed voor leent. Maar de nieuwe Ketenregeling uit 2015 stelt strikte voorwaarden aan de contracten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een forse uitdaging want het niet altijd makkelijk om continuïteit te bieden. Directeur Peter van de Haar vertelt: “Samenwerking met andere ondernemers is dan ook meer dan welkom!”


Van de Haar: “Het groenonderhoud is een geschikte branche voor kwetsbare medewerkers vanwege de laagdrempelige werkplekken. Zodra mensen bij ons in dienst komen, zijn ze volwaardige medewerkers. Dat is voor ons zo vanzelfsprekend dat we daar haast niet meer bij stilstaan. Die benadering is denk ik ook goed. Natuurlijk verdiepen we ons in ieders verhaal en achtergrond. Dat is nodig om in te schatten wat iemand wel of niet aan kan. En om te begrijpen waarbij iemand eventueel extra begeleiding nodig heeft. Maar dat doe je toch vanzelfsprekend bij ieder mens?”

Voldoening

Wat bij Van de Haar Groep logisch is, geldt niet voor elke onderneming en dat begrijpt hij: “Door de SROI-verplichting moeten bedrijven die voor de overheid werken uitkeringsgerechtigden aannemen. In het begin is dat best even zoeken. Hoeveel extra aansturing is er nodig op de werkvloer? Welke verantwoordelijkheden zijn geschikt en welke minder? Wie van mijn huidige medewerkers kan en wil de begeleiding op zich nemen? Wanneer dat eenmaal op de rit is, krijg je er ook veel voor terug. Het geeft voldoening om voor hen een volwaardige plek op de arbeidsmarkt te creëren.”

Opbloeien

De actieve functies in de buitenlucht bij Van de Haar zijn bij uitstek geschikt voor medewerkers die instromen. Vrijwel altijd wordt er in teamverband gewerkt. Mensen die soms jaren thuis hebben gezeten, bloeien daar van op. Maar hoewel de branche enerzijds heel geschikt is, kleeft er anderzijds ook een praktisch nadeel aan. In het groeiseizoen is het alle hens aan dek. Maaien, schoffelen, snoeien: onderhoudswerk in overvloed. Maar wat te doen buiten het seizoen, wanneer de natuur in winterslaap is? Daarbij is het ook spannend dat de medewerkers door de nieuwe wetgeving, langdurige contracten hebben. Want is er volgend jaar wel voldoende werk? Een terugkerend spanningsveld omdat de grote contracten voor het onderhoud van het openbare groentelkens weer opnieuw Europees aanbesteed.

Samen stabiliteit bieden

Van de Haar denkt in oplossingen: “Ik probeer zoveel mogelijk werkplekken te vinden in mijn netwerk voor de maanden november tot en met maart. Dat is soms wel een uitdaging, want naast de aard van de werkzaamheden, speelt de locatie ook een rol. Niet alle deze medewerkers beschikken over eigen vervoer of een rijbewijs. Ik wil dan ook heel graag in contact komen met ondernemers die hier in mee willen denken. Of met bedrijven in de regio die in de wintermaanden juist extra mensen nodig hebben. Het is fantastisch als we er met elkaar voor gaan zorgen dat medewerkers die integreren stabiliteit hebben, het hele jaar door.”