Actualiteiten en evenementen

Netwerklunch Bewust Ede

Bewust Ede is een levendig netwerk van professionals en organisaties die mensen helpen om bewust, gezond, duurzaam en gelukkig (samen) te leven. Op 16 mei vindt er een inspirerende netwerklunch plaats om zo in een informele sfeer met mede-ondernemers van gedachten te wisselen.

Concours Hippique Hoekelum

Op 26 mei (Hemelvaartsdag) vindt voor de 115de maal het Concours Hippique in Hoekelum plaats. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen is de organisatie er in geslaagd om dit jaar weer een interessant en aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo is er een demonstratie van de ruiters en paarden van de Koninklijke Stallen en rijdt Olympisch kampioene Alinde Cornelissen een kür op muziek. Naast de prachtige paardensport staat het concours in het teken van gezelligheid, zakelijk netwerken, shows, catering en activiteiten met en voor kinderen. Meer weten, deelnemen als sponsor of het evenement bezoeken?

Plan voor gezellig en aantrekkelijk Stadspark Ede Centrum

Hoe maken we van het groene gebied tussen de Paasberg en het Oude Kerkplein een gezellig en aantrekkelijk Stadspark? Met de ideeën van inwoners en aanwonenden is daarvoor deze winter een plan gemaakt, dat de gemeente stap voor stap gaat uitvoeren.

Edese kinderen en jongeren groeien gezonder op met de JOGG-aanpak

In de gemeente Ede willen we dat iedereen gezond kan opgroeien. Toch zien we dat steeds meer Edese kinderen overgewicht of obesitas krijgen naarmate ze ouder worden. Daarom slaan JOGG, de gemeente Ede, Welzijnsorganisatie Malkander en Sportservice Ede de handen ineen. Zij tekenden hiervoor op 8 februari een samenwerkingsovereenkomst voor de JOGG-aanpak.

Start WK Volleybal voor Vrouwen in Ede

Foto: CEV

Van 23 september t/m 15 oktober vindt het WK Volleybal voor Vrouwen plaats in Nederland en Polen. De provincie Gelderland is hierbij gastprovincie voor de 24 deelnemende landen. Ede speelt een speciale rol tijdens dit WK, niet alleen als gaststad van team China, maar tevens vindt de officiële opening hier plaats, op 23 september in het Akoesticum. Wij spraken met Angelique Gerritsen van gemeente Ede, Emil Jacksteit van Sportservice Ede en Martin van Berkel van de Nederlandse Volleybalbond Nevobo. Over de impact en kansen die dit WK biedt, voor inwoners én ondernemers.

Nieuwe aanpak voor evenementen in Ede

Na twee jaar coronamaatregelen gloort er weer hoop voor evenementen. Een goed moment voor een nieuwe evenementenvisie. Daarin staat beschreven welk evenementenaanbod bij Ede past en op welke manier we dat samen met organisatoren willen aanpakken. De visie kwam tot stand na gesprekken met culturele instellingen, Sportservice Ede, Ede Marketing, ondernemersverenigingen en lokale evenementenorganisatoren.

Wandelfit

Maak op een laagdrempelige manier kennis met de wandelsport. Elke donderdag organiseert Het Nationaal Park De Hoge Veluwe een wandeling onder begeleiding van gecertificeerde wandelsportbegeleiders.

Opening Open Monumenten-dag 2022 in Ede

Het startsein van de VriendenLoterij Open Monumentendag 2022 wordt dit jaar in Ede gegeven, op donderdag 8 september. In het weekend van 10 en 11 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek. De keuze voor Ede als openingsgemeente lag voor de organisatie van de Open Monumentendag voor de hand. Ede heeft maar liefst 350 gemeentelijke monumenten en 224 Rijksmonumenten en is druk bezig met het op duurzame wijze herbestemmen van monumenten.

‘Energize’ jouw bedrijf en profiteer van het WK Volleybal Vrouwen!

Foto: CEV

Hoe? Daar kom je achter tijdens de ‘Energizer’ bijeenkomst op dinsdag 17 mei (15:15 tot 17:30 uur) bij Van Der Knaap Topsporthal in Ede. Het startsein voor diverse side-events op weg naar het WK Volleybal. Ontmoet betrokken organisaties zoals de Nevobo, volleybalverenigingen, wethouder Sport, directeur Sportservice De Vallei, buurtsportcoaches, Dulon College, Malkander en Cultura. Laat je inspireren over promotie- en sponsoringsactiviteiten. Jouw naam verbinden aan het volleybal-buurtentoernooi? Het leveren van gezonde tussendoortjes tijdens Summer Beach? Er is veel mogelijk! Kom netwerken bij de ‘Energizer’ en meld je aan via events@sportservicedevallei.nl.