Sporten en spelen op je werk

#gezondvitaal

Je moet het maar durven: op hoop van zegen met wat speelgoed op de markt gaan staan. Yvonne Lobbes waagde het erop en al snel voegde haar man René zich bij haar. Hun kraampje is inmiddels uitgegroeid tot online speelgoedwinkel Lobbes, een bedrijf van meer dan honderd man. Aan stoppen heeft Yvonne – ruim 30 jaar verder – nog geen moment gedacht: “Ik vind het veel te leuk.” Dat werkplezier deelt ze graag haar personeel. We spraken met Yvonne en personal trainer Kim Neely over de positieve impact van “sporten en spelen” op de werkvloer en hoe dit eigenlijk eenvoudig in te passen is in de bedrijfsvoering.

In een kleurrijk kantoor, vol planten en speelhoekjes, verklaart Yvonne haar drive: “Ik geloof echt in onze missie: spelen, genieten, ontwikkelen. Als bedrijf staan wij voor het fysieke spelen. Alles leer je in spel: ruzie maken, nieuwe dingen creëren, oplossingen bedenken. Alles wat zichtbaar is, is ooit ontstaan vanuit het onzichtbare, uit iemands denkwereld. Spelen speelt een cruciale rol in het activeren van die denkwereld. Spelende kinderen zijn de wereldverbeteraars van morgen.” Ook als ondernemer ben je gebaat bij een speelse mindset: “Als je ergens tegenaan loopt en denkt “hoe kan ik dit anders aanpakken”, helpt een creatieve manier van denken enorm.”

“Dit moet anders”

Zo”n nieuwe aanpak had Yvonne een aantal jaren terug nodig. Ze raakte uitgeblust: “Inkoopreizen en beurzen waren aan de orde van de dag. Een dag op de beurs kon ik niet volmaken, dan kon ik gewoon niet meer helder nadenken. Op het moment dat we een keer moesten rennen op een vliegveld, was ik volledig buiten adem. “Ik kan niet meer, dit moet anders,” wist ik. Daarna ben ik gaan sporten en merkte ik al snel de effecten. Dat ik afviel was één ding, maar ik kon me veel beter concentreren. Ik voelde me zo veel vitaler.”

Dit wilde ze ook voor haar collega”s: “Waar ik zelf hart voor heb, waarvan ik merk dat het goed voor me is, dat gun ik anderen ook.” Gebrek aan een geschikte ruimte hield haar niet tegen: “We hebben een veldje in de buurt, dacht ik. Toen hebben we dus een trainer ingehuurd en die nam ons gewoon mee. Hup, matje onder de arm en dan gingen we met een man of vijftien aan de slag. Ook hebben we wel eens tussen de stellingen in het magazijn gestaan… Ideaal is anders, maar het was een begin.”

Boksen op je werk

Fast forward naar 2022: Lobbes heeft nu een mooie sporthal en twee trainers. Randy geeft bokstraining; Kim werkt in haar groepsles aan mobiliteit, kracht en conditie. De trainingstijden sluiten direct aan op de werkdag. Medewerkers kunnen voor het werk gaan sporten of juist meteen erna. Van die mogelijkheid wordt dankbaar gebruik gemaakt. “Ik vind het heerlijk dat ik uit het werk meteen door kan, dan heb je de hele avond nog,” beaamt Olga Gaasbeek. Ze is manager financiën & inkoop en volgt wekelijks de bokstraining: “Met twee jonge kinderen kwam sporten bij mij op een lager pitje, daarom ben ik hier enorm blij mee. De training is intensief. Flink gas geven, maar als je klaar bent voel je je topfit.” Met een lach voegt ze toe: “Ik vind het oprecht jammer dat ik maar een keer in de week kan, anders zou ik zeker vaker gaan.” Lobbes” tip voor andere ondernemers die met vitaliteit op de werkvloer aan de slag willen, heeft Yvonne direct paraat: “Huur een trainer of coach in. Dat is mijns inziens echt belangrijker dan een mooi ingerichte sportruimte. Dat er iemand voor jou komt, die er verstand van heeft en op een leuke manier zo”n les geeft, dat maakt alle verschil. Zeker na een lange dag werken, denk ik: “zeg me maar wat ik moet doen”. Het is fijn dat iemand anders dan de leiding neemt.”

Je hoofd uit, je lijf in

Personal trainer Kim Neely geeft twee dagen in de week groepsles en begeleidt daarnaast een paar mensen individueel. “Veel mensen hebben corona gehad, die moeten wel even wennen,” geeft Kim toe. “Sommigen hebben nog last van vermoeidheid. Op het moment dat je moe bent, maak je sneller fouten. Tijdens de training kun je op werkvlak je hoofd uitzetten, maar je kunt zeker niet helemaal “uitgaan”. Een goede techniek en een centrale ademhaling, dat zijn dingen waar ik echt op let. Deelnemers daag ik uit om wat ze doen heel bewust te doen en te voelen wat er gebeurt in hun lijf.”

De individuele sessies zijn maatwerk. “Als iemand fysieke klachten heeft of iets wat niet zo lekker gaat, dan help ik diegene om weer mobieler te worden,” vertelt Kim. Qua hulpvraag kun je bijvoorbeeld denken aan een magazijnmedewerker, die op een dag vaak dezelfde beweging maakt en dat begint te voelen. “Ik geef dan oefeningen die je helpen om goed te tillen en ervoor zorgen dat je minder snel een blessure krijgt. Zeker voor wat oudere werknemers kan het goed zijn om hier bewust aandacht aan te besteden en soepel te blijven.”

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema bij Lobbes. Yvonne: “Dat we langer leven betekent dat we ook langer werken. Om dat aan te kunnen moet je langer vitaal zijn, zowel fysiek als mentaal. Vroeger had je een carrière, maar nu kun je er wel twee of drie hebben. Ook voor een carrièreswitch moet je vitaal zijn. Ik wil ervoor zorgen dat mijn personeel op een plezierige manier kan blijven werken.” Een praktisch voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van een nieuwe groepstraining op het gebied van mobiliteit. “Niet zozeer het keiharde sporten en zweten, maar het makkelijker bewegen. Om die training onder de aandacht te brengen nemen we een video op die we intern verspreiden. Daarin leggen we uit wat er op het programma staat en waar dat voor helpt.”

Samen eten, samen spelen

Het mentale en sociale aspect zijn minstens zo belangrijk, stelt Yvonne: “We hebben een bedrijfscoach die ons op dit gebied helpt. Ze is een sparringpartner voor teamleiders en geeft heel praktische handvatten. Hoe ga ik om met bepaalde situaties, hoe ga ik om met bepaald gedrag?” Actief werken aan een goede sfeer op kantoor en begrip voor elkaar ziet ze als een sleutel voor werkplezier. En dan niet van een afstandje, maar heel persoonlijk: “Wat me op het moment bezighoudt, is de bedrijfscultuur. Een cultuur ontstaat, maar je kunt ook vat krijgen op de cultuur. Bijvoorbeeld door na te denken welke waarden je daarin terug wilt zien. Mijn man en ik willen iedereen leren kennen die bij Lobbes werkt, daarom nodigen we nu een voor een de teams bij ons thuis uit. We koken voor ze en delen iets van wie we zijn als mens. Hoe sta je in het leven, wat betekent het om goed samen te werken?” Ze denkt even na: “Verbinding, daar gaat het om.” Op de werkvloer is dat persoonlijke aspect ook terug te zien: op de gang hangen grote posters met spelende kinderen van werknemers. Werken en spelen lijkt in elkaar over te vloeien. “Je kunt het faciliteren. Als je ergens een gun met pijltjes neerlegt, dan gaat er iemand schieten,” zegt Yvonne. Het gaat verder dan het sporten en spelen zelf: “Spelen is ook dingen uitproberen, niet te bang zijn om te experimenteren. Lukt het linksom niet, probeer het dan rechtsom. In je werk kun je dit ook toepassen. Zoek de fun op in je werk.” Op de vraag hoe ze dit voor elkaar krijgt, lacht Yvonne: “Dat doe ik niet alleen, dat doen we samen!”

Yvonne Lobbes

Oprichter en CEO van Lobbes.nl

image

Kim Neely

Trainer, coach en student Social Work aan de CHE

image

Dit artikel delen