Ondernemers Ede willen meer vitaliteit voor personeel

Kennis delen, inspireren en uitdagen

#gezondvitaal

Ongeveer 50% van de Edese ondernemers zou werknemers graag meer aanbieden op het gebied van vitaliteit, blijkt uit onderzoek van CHE-studenten in opdracht van gemeente Ede. Beleidsadviseur Dennis Zwartkruis is blij verrast met deze uitkomst: "Ik vind het heel positief dat veel bedrijven daar iets mee willen doen! Een groot deel van de andere vijftig procent heeft vitaliteit al op de agenda en is tevreden met hoe het gaat." Het onderzoek was een eerste stap om te kijken in hoeverre vitaliteit in de werkomgeving op de agenda staat. Beleid hiervoor is nog volop in ontwikkeling en de gemeente sluit graag aan op de behoefte van bedrijven. "Bijvoorbeeld door inspirerende evenementen voor ondernemers te organiseren," vertelt Dennis. Concrete plannen zijn er al.

Als beleidsadviseur Sport zet Dennis zich samen met Sportservice Ede in om mensen in beweging te krijgen. Werkgevers kunnen daarin ook een rol spelen: "Als werkgever kun je je personeel helpen om op werkdagen gezonde keuzes te maken. Bewustwording is de eerste stap naar vitaliteit op de werkvloer: beweging, voldoende water en goede voeding bevorderen goed functioneren en lekker in je vel zitten." De tweede stap is daarop actie ondernemen. "Bij Sportservice Ede hebben ze bijvoorbeeld de Cup-a-soup automaat vervangen door vers fruit voor het personeel. Soms zijn het kleine aanpassingen die al een verschil maken." Voor de ene onderneming is vitaliteit een natuurlijk onderdeel van de bedrijfscultuur, voor de ander is het nog een abstract begrip. Dennis: "Als gemeente willen we werkgevers tegemoet komen: wat heb je ervoor nodig om hiermee aan de slag te gaan?" De tijd van betuttelen is voorbij: "Kennis delen, inspireren en uitdagen staat centraal." Het onderzoek in samenwerking met de CHE geeft inzicht in wat bedrijven op het vlak van beweging al doen en waar ze nog handvatten bij kunnen gebruiken.

Wat gebeurt er op de werkvloer

De aanleiding voor het onderzoek was de komst van de European Company Sports Games. "Dit is een groot internationaal event in juni, waarbij bedrijven zich voor allerlei competities kunnen inschrijven. Ons werd gevraagd een schatting te maken hoeveel Edese bedrijven er mee zouden doen. Wij hadden eigenlijk geen beeld van op welke manier bedrijven met vitaliteit bezig zijn en of gezamenlijk sporten op de agenda staat. Dat wilden we graag beter inzichtelijk krijgen." Hoewel zo’n 60% van de bedrijven werknemers wel aanmoedigt om naar het werk te fietsen, staat vitaliteit bij de meeste bedrijven die deelnamen aan het onderzoek niet hoog op de agenda. De organisatie van de European Company Sports Games laat weten dat er dit jaar één bedrijf uit Ede deelneemt.

De studenten van de CHE schreven op basis van hun onderzoek het adviesrapport ‘Vitaliteit op de werkvloer’.* Een concreet advies dat daaruit rolt is: houd een evenement voor ondernemers. "We willen in de tweede helft van dit jaar graag zo’n kennisevent organiseren," bevestigt Dennis. "Vitaliteit sluit goed aan op uitdagingen van deze tijd als “hoe ga je om met je human capital” en “hoe behoud je personeel in een tijd van schaarste”. Een sterk vitaliteitsprogramma is ook een manier om je personeel aan je te binden." Ook hebben de studenten gekeken naar welke doelbewuste stappen al worden gezet door bedrijven op het gebied van lichaamsbeweging, dit worden ‘interventies’ genoemd. Dennis: "Vanuit het landelijke Kenniscentrum Sport & Bewegen zijn diverse interventies op het gebied van vitaliteit bekend. In het onderzoek zijn de meest toegankelijke en simpele manieren om vitaliteit te stimuleren meegenomen. We hebben op basis daarvan een “Top 5 interventies” gemaakt voor bedrijven. Dan heb je het bijvoorbeeld over een lunchwandeling, wandelend vergaderen of op de fiets naar het werk komen."

Gezonde competitie

Een van de interventies is een competitie creëren. Dennis weet uit eigen ervaring hoe effectief dat kan zijn: "En leuk! Wij hebben bij de gemeente met verschillende afdelingen de app Ommetje gebruikt. Die is ontwikkeld door Erik Scherder en de hersenstichting om het maken van een dagelijkse wandeling te stimuleren. In de app vormde elke afdeling een team en zo werd bijgehouden welk team het meest wandelde. Nou, dat werd een hele strijd wie er bovenaan zou eindigen," lacht Dennis. Als twee personen een meeting hebben, wordt er ook nu nog vaak voor een wandeling gekozen. "Wandelen is voor elk bedrijf haalbaar. Je hoeft er niets voor aan te schaffen, je kunt er vandaag nog mee beginnen." Voor bedrijven die wel houden van een extra uitdaging staat er in het eerste kwartaal van 2023 iets tofs op de agenda. Dennis: "We willen in 2023 de in samenwerking met aangrenzende gemeenten de Gelderse Company Games realiseren. Een internationale competitie zoals die in juni plaatsvindt is voor veel bedrijven een brug te ver, een competitie met bedrijven uit de regio heeft een andere sfeer. Daarbij geeft het je als bedrijfsteam een concreet doel waar je naartoe kunt werken." Informatie over het event wordt in de loop van het jaar gecommuniceerd door de gemeente en Sportservice Ede, maar Dennis is ook persoonlijk bereikbaar: "Als je nu al enthousiast bent over het idee, stuur me dan gerust een berichtje!"

* Het onderzoek waaraan wordt gerefereerd werd in 2021 uitgevoerd door Yorim Dekker, Julian Nobbe en Yvonne van Schaijk, studenten aan de Christelijke Hogeschool Ede, in opdracht van de gemeente Ede. Het onderzoek vond plaats door middel van een enquête die door 38 middelgrote bedrijven uit Ede is ingevuld.

Dennis Zwartkruis

Beleidsadviseur Sport gemeente Ede

image

Dit artikel delen