Actualiteiten

Beursvloer Ede

Op Beursvloer Ede bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, expertise, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven opgelost. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf. In anderhalf uur tijd onderhandelen ze samen, met gesloten beurs, over vraag en aanbod.

De eerstvolgende editie is op 9 juni 2022

European Company Sport Games: de inschrijving is geopend!

De European Company Sport Games zijn een Europees breedtesportevenement. Gedurende vier dagen gaan werknemers de sportieve strijd met elkaar aan. Op Papendal verzorgden Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jochem Schellens, directeur Papendal, Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem de officiële kick-off van de European Company Sport Games (ECSG). Na 45 jaar komt dit grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa in 2022 weer terug naar Nederland. Met het thema ‘The future is bright’ wil ECSG2022 een lichtpunt zijn in de coronapandemie, een moment om naar uit te kijken en samen naartoe te werken. Dat symboliseerden ze door gezamenlijk het licht van de campagne aan te steken.

Circulair ondernemer? Doe mee en win!

Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties. Gelderland kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Daarom organiseert CIRCLES voor de tweede keer de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20.

Gemeente Ede waarschuwt voor phishingmail

De gemeente Ede waarschuwt voor een phishingmail die vanuit een @ede.nl e-mailadres is verzonden. Het lukte hackers onlangs om met een nepmail de inloggegevens van een medewerker van de gemeente te pakken te krijgen. Vanuit het mailadres van deze medewerker zijn vervolgens grote hoeveelheden nieuwe phishingmails naar willekeurige emailadressen verzonden, zowel binnen als buiten de gemeente.

Ontwerp-vergunning voor zonneveld Wolfsdijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ontwerp-omgevingsvergunning voor een zonneveld aan de Wolfsdijk in Ede vastgesteld. Het zonneveld bevat 2,8 hectare aan zonnepanelen. Het totale oppervlak van het perceel is groter omdat de zonnepanelen op een goede manier moeten worden ingepast in de omgeving. Het zonneveld wordt voor een periode van 25 jaar gebruikt. Na deze periode moeten alle bouwwerken, zoals zonnepanelen, hekwerken en trafohuisjes binnen drie maanden worden verwijderd. Daarna kunnen de gronden weer agrarisch worden gebruikt. Met het zonneveld kan 4,5 MWp zonne-energie worden opgewekt, goed voor honderden huishoudens.

Ateliers en expositieruimte in voormalige portiersloge kazerneterrein

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, krijgt de voormalige portiersloge op de Maurits Noord Kazerne in 2022 een culturele invulling. Het plan is om het gebouw, ook wel bekend als Gebouw 120, te transformeren naar een expositieruimte en vijf ateliers. "Daarmee creëren we een nieuwe toegankelijke en laagdrempelige plek voor aanstormend cultureel talent," aldus wethouder Hester Veltman (kunst en cultuur).

Routekaart aardgasvrij Ede naar gemeenteraad

Ede aardgasvrij in 2050: maar hoe dan? Woningen isoleren is de eerste stap, maar ook warmtepompen, warmtenetten en andere oplossingen zijn in beeld om de gemeente Ede in de komende 30 jaar aardgasvrij te maken. Dat staat in de Transitievisie Warmte die het Edese college aanbiedt aan de gemeenteraad.

Naam nieuwe stationsplein Ede-Wageningen bekend

Het Polar Bearsplein, zo gaat het nieuwe plein voor het intercitystation Ede-Wageningen heten. De naam is op donderdag 4 november bekend gemaakt door wethouder Peter de Pater, 2 Britse Polar Bears militairen, jeugdleden van waterpolovereniging Polar Bears en vertegenwoordigers van NS en ProRail. Met het nieuwe stationsplein verdwijnt de aloude Badweg. Wethouder de Pater: “Het is nu nog lastig voor te stellen maar over een paar jaar komen op deze plek dagelijks tienduizenden reizigers. Bovendien vormt het Polar Bearsplein een schakel tussen de Enka-wijk en het Kazerneterrein: het wordt een belangrijke plek voor Ede. Volkomen logisch om het plein te vernoemen naar de militairen die onze gemeente in 1945 bevrijdde.”

Subsidie voor lokale duurzame energie initiatieven

Met een fonds stimuleren de gemeenten Wageningen, Ede en Barneveld (EnergieWEB) het opwekken van duurzame energie in de regio. Alle drie de gemeenten willen energieneutraal worden. Dat betekent dat alle energie die ze gebruiken duurzaam wordt opgewekt. Het EnergieWEB gaat daar bij helpen met een subsidie voor lokale initiatieven.

Even kennismaken met...

Peter van Koesveld, accountmanager Economische Zaken gemeente Ede

Peter is, met zijn achtergrond bij de Rabobank, een bekend gezicht in de regio. Per 15 september is hij begonnen als opvolger van Angelique Gerritsen (die op haar beurt binnen gemeente Ede is overgestapt naar de functie van evenementencoördinator). Tijd om eens nader kennis te maken! Je gaat veel op bezoek bij ondernemers. Hoe drink jij je koffie? Mijn koffie drink ik eigenlijk maar 1 keer per dag. Dat is natuurlijk enorm saai, maar toen ik net in de buitendienst zat bij mijn vorige werkgever heb ik afgeleerd om veel koffie te drinken. Elke klant zet met veel liefde zijn of haar koffie, maar ik heb destijds een keer 5 verschillende soorten koffie gedronken tijdens 5 afspraken en dat viel niet goed. Ik drink voornamelijk water, maar bij de eerste afspraak of op kantoor. Dus 1 keer koffie in de ochtend. Wat is je eerste indruk van gemeente Ede? Mijn eerste indruk is enorm goed! Wat een mooie dynamische afdeling en interessante onderwerpen allemaal. Het valt me vooral op dat je als gemeente overal bij betrokken bent en dat maakt het werk heel afwisselend. De regio ken ik vrij goed en het liefst ga ik de hele dag bij de ondernemers langs, dat is toch het mooie van deze functie. Je bent de oren en ogen van de gemeente en je wilt het liefst vanaf het begin betrokken zijn en worden. Ik merk ook dat er een enorme drive is om de ondernemers te willen helpen. Er speelt van alles in de regio FoodValley en dat vind ik zeer interessant! Wat ga je precies bij gemeente Ede doen? Mijn werkgebied zal met name de regio Noord-Oost-Ede zijn, dus de dorpen Lunteren, Harskamp, De Valk, Wekerom, Ederveen, Otterlo en het buitengebied. Daarnaast houd ik me bezig met een gedeelte communicatie omtrent Impactondernemen zoals bijvoorbeeld de Beursvloer en de OndernemersChallenge, maar ook met het Ondernemersmagazine en de website ondernemen.ede.nl Op de foto: accountmanagers Sander van der Pol, Peter van Koesveld en Martin Kraaijenvanger.