Fabriek Fris

een frisse start voor vluchtelingen

#impactondernemen

Fabriek Fris zet zich in voor het inspireren, innoveren en creëren van eerlijke confectie. Niet alleen door duurzaam te produceren, maar ook door te werken met mensen met een vluchtelingenafkomst. Het doel van Fabriek Fris is dan ook tweeledig: duurzaamheid in textiel brengen én vluchtelingen laten uitstromen naar een betaalde baan.

Rosan vormt samen met Kim en Moniek het bestuur van Fabriek Fris. Ze vertelt hoe dit initiatief is ontstaan: “Zelf heb ik een aantal jaar geleden een productiefabriek in Macedonië opgezet. Ik deed daar alles: van mensen en productie tot logistiek en technische ondersteuning. Zo heb ik veel ervaring opgedaan. Toen ik later hoofdontwerper van een textielbedrijf in Nijmegen werd, ontmoette ik Kim. We wilden een reshoring opzetten en kijken of het mogelijk was om de productie naar Nederland te halen. De kennis en kunde rondom het textielambacht is hier namelijk nagenoeg weg. Wij wilden dat op deze manier weer terugbrengen. Daarnaast merken we ook dat de vraag naar productie uit Nederland groot is.”

Werken met vluchtelingen

Inmiddels bestaat Fabriek Fris 1,5 jaar en werken er 15 mensen. Dit zijn geen Nederlandse ontwerpers of textielmakers, maar vluchtelingen uit allerlei gebieden. “Wij creëren werkgelegenheid door mensen met een vluchtelingenachtergrond aan te nemen. Daarnaast begeleiden we hen naar betaalde uitstroom. Dit betekent dat deze plek veel meer is dan werk alleen. We helpen hen met van alles: van een belastingaangifte of een afspraak met de dokter tot het bellen met school als er iets is met het kind. Doordat wij samenwerken met zes gemeenten, komen deze mensen bij ons in een traject terecht waarin wij hen verder helpen. Vervolgens ondersteunen wij ook bij het sollicitatietraject. Als een bedrijf met een goede referentie belt naar een ander bedrijf werkt dat vele malen beter.” Niet alleen de werkwijze, maar ook de sfeer intern is uniek volgens Rosan: “Ik denk dat wij een veilige werkplek hebben. Hier werken mensen van allerlei afkomsten: van Iran tot Mexico. Daarmee hebben we direct ook met allerlei religies en culturen te maken; alles loopt door elkaar. Het leuke is dat in die verschillen iedereen hetzelfde is. Iedereen helpt elkaar en is welkom. Dat vind ik mooi en inspirerend om te zien. Zo zijn mensen uit Syrië strenggelovig, maar tegelijk ook heel open. Je ziet het wederzijds respect voor elkaar en het onderling contact. Alles kan en mag; we creëren samen.”

Duurzame producten

Fabriek Fris ontwerpt én maakt kleding op een zoveel mogelijk duurzame manier. Rosan merkt dat de vraag naar duurzame én Nederlandse productie groot is en de klanten komen dan ook overal vandaan. “Vaak zijn fabrieken gespecialiseerd in één specifiek product. Dat geldt niet voor ons, want wij hebben ervaring met veel verschillende materialen en stoffen. Zo hebben we internetbedrijven of winkels als klant die hun eigen label door ons laten ontwikkelen, maar ook verschillende merken en influencers weten ons te vinden.” In alles wat Fabriek Fris maakt is duurzame en eerlijke kleding het doel. “We zijn ook constant bezig met de vraag hoe onze productie beter en efficiënter kan. Zo kijken we momenteel naar hoe we de snijresten nog beter kunnen recyclen. Eén van de ideeën is om deze te verwerken tot fashion accessoires.”

Trainingen

Naast het ontwerpen en produceren geeft Fabriek Fris ook trainingen aan klanten. “Mensen willen graag weten hoe zij duurzaamheid kunnen doorvoeren. Met mijn textielkennis en de patroonkennis van Moniek hebben we inhoudelijk best wat in huis. Dat dragen we door middel van trainingen graag over naar onze klanten! Ook hier is veel variatie: van startups die een klankboard nodig hebben om productie van duurzaam textiel op te zetten tot bedrijven die verdieping zoeken. We willen onze kennis graag aan hen overbrengen.”

Innovatieprijs

Dat Fabriek Fris innoverend te werk gaat is niet onopgemerkt gebleven. Dit jaar heeft Fabriek Fris namelijk de Innovatieprijs gewonnen voor een innovatieve manier van samenwerken met een wasserij in Amsterdam. “Vanuit onze makers kwam de vraag om werkkleding te maken. Omdat dit niet seizoensgebonden is, zorgt dit voor een stabielere productie. Het leek ons dan ook een goed idee om hiermee aan de slag te gaan. Uiteraard wel met de voorwaarde dat het op een duurzame manier geproduceerd moest worden. Onze strategie was het benaderen van restaurants en hotels, die vaak afgekeurd textiel hebben waar een vlekje of gaatje inzit. Uiteindelijk bleken niet deze partijen, maar wasserijen dit in beheer te hebben. En zo zijn we uiteindelijk in aanraking gekomen met een wasserij uit Amsterdam. Zij leveren ons afgekeurd textiel aan, waar wij nieuwe werkkleding van maken. Bijkomend voordeel is dat deze wasserij onze producten ook weer kan verkopen. Kortom: een circulaire samenwerking. De samenwerking bestaat nu een half jaar en de eerste productie is in de maak.”

Hoopvolle toekomst

Voor de toekomst van Fabriek Fris ziet Rosan veel kansen. “Door de coronacrisis hebben wij er veel klanten bijgekregen. Mensen en bedrijven zijn door de crisis anders met hun budgetten omgegaan. Waar ketens normaal gesproken hun productie via één partij laten lopen, spreiden ze hun productie -en dus risico- over meerdere partijen. En dat merken wij ook. Maar waar we het vooral voor doen is dat wij mensen een kans op de arbeidsmarkt willen geven. Daarnaast vind ik de duurzaamheid in textiel één van de belangrijkste dingen. Ik hoop dat veel andere merken dat gaan overnemen.”

Rosan van Boven

Voorzitter Bestuur

image

Kim Bijvank

Uitvoerend bestuurslid

image

Moniek Overmars

Uitvoerend bestuurslid

image

Dit artikel delen