Actualiteiten

#nieuwewegen

Support Your Locals

Via de website bezoek-ede.nl/support-your-locals zijn allerlei creatieve, mooie en lekkere initiatieven van lokale ondernemers in gemeente Ede te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan horeca (thuisbezorgd & afhaal) en detailhandel. Onze speciale aandacht gaat uit naar ondernemers op het gebied van persoonlijke verzorging (kappers, nagelstudio’s, beauty salons etc).

#SupportYourLocalsEde is ook voor deze branche een uitgelezen mogelijkheid om in contact te blijven met het 'winkelend publiek' in de regio Ede. Initiatief aanmelden Staat jouw initiatief er nog niet bij? Of ken je een initiatief dat meer aandacht verdient? Ga naar bezoek-ede.nl/support-your-locals en meld dit initiatief aan. Het lokale aanbod wordt dagelijks aangevuld.

Online Banenmarkt Foodvalley

Op dinsdag 2 februari van 10.00 tot 13.00 uur wordt de eerste Online Banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden in de arbeidsmarktregio Foodvalley georganiseerd. Zoek je een baan of een nieuwe medewerker? Open LinkedIn, zoek naar ‘Online Banenmarkt Foodvalley’ en word lid. De Online Banenmarkt Foodvalley is een besloten platform op LinkedIn waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden. Werkgevers kunnen hier hun actuele vacatures plaatsen. Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen direct reageren, met werkgevers in gesprek gaan en eventueel vervolgafspraken maken. Tegelijkertijd biedt het platform werkzoekenden de mogelijkheid zichzelf te presenteren, met bijvoorbeeld een pitch, sollicitatievideo of persoonlijk CV.

Kansen Veertien andere arbeidsmarktregio’s organiseren deze online banenmarkt en zijn enthousiast over het succes. Manager WSP Jan Hondebrink licht toe: ‘In deze tijd is dit een goed middel om simpel contact te maken. Het zou natuurlijk geweldig zijn als mensen een baan vinden op de Online Banenmarkt maar kennismaken is de eerste kans. Een extra platform voor werkgevers om hun vacatures onder de aandacht te brengen waar werkzoekenden direct op kunnen reageren. Voor werkzoekenden is het een mooi podium voor een pitch of een cv.’’ De Online Banenmarkt Foodvalley is toegankelijk voor iedereen. De enige voorwaarde is dat je een actueel LinkedIn-profiel hebt. Deze banenmarkt is een initiatief van Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley.

WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley WerkgeversServicepunt ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. Werkgevers krijgen snel en deskundig precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireert het WSP bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen.

Bekende YouTuber start trampolinehal in Ede

Het pand krijgt onder meer een bar, een zitruimte, kleedkamers met douches, liften en natuurlijk veel springattracties. ,,Voor enkele daarvan geldt dat het de eerste zijn in heel Nederland”, legt Boaz uit in zijn vlog. In zijn vlog neemt Boaz zijn kijkers mee op rondleiding door het pand. Bekijk de video hieronder.

Bron video: Boaz.

Denk mee over de toekomst van Ede

Ede is een prachtige gemeente om in te wonen, werken en recreëren. Maar hoe blijven we dat en hoe gaan we om met de uitdagingen die er zijn? Laat weten wat jij belangrijk vindt en volg de digitale bijeenkomst op 3 februari. We vinden het belangrijk om te weten hoe inwoners, ondernemers en organisaties in Ede kijken naar de toekomst. Hoe willen zij straks wonen, werken en hun vrije tijd besteden? Hoe kijken zij naar de verschillende manieren om duurzame energie op te wekken en om onze gemeente bereikbaar te houden? Hoe zorgen we er samen voor dat onze leefomgeving gezond blijft en we elkaar kunnen ontmoeten in de buurt? In de Omgevingsvisie beschrijven we samen met betrokkenen hoe Ede zich de komende twintig jaar gaat ontwikkelen. Doe mee Op woensdag 3 februari tussen 20:00 uur en 21:15 uur houden we de tweede online bijeenkomst over de Omgevingsvisie. De eerste bijeenkomst was woensdag 20 januari. Je vindt de link naar de uitzending en meer informatie via www.ede.nl/omgevingsvisie.

Workshop 'online aanwezigheid' ondernemers Ede Centrum

In samenwerking met Gemeente Ede, Digilab en Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) biedt Ede Marketing een proeftraject aan ter verbetering van de online zichtbaarheid voor ondernemers (retail en horeca) uit Ede Centrum. Dit traject is bedoeld om meer rendement en omzet te halen uit de website en/of social media. Begin maart 2021 zal de online workshop plaatsvinden.