Actualiteiten

Support Your Locals terug in Ede

EDE, 23 oktober 2020 – Na de aangekondigde coronamaatregelen van 13 oktober zet Ede Marketing - het eerder dit jaar geïntroduceerde - #SupportYourLocalsEde opnieuw in. Via de website bezoek-ede.nl/support-your-locals zijn allerlei creatieve, mooie en lekkere initiatieven van lokale ondernemers in heel gemeente Ede te vinden. Het gaat hierbij op dit moment vooral om initiatieven van horecabedrijven zoals het afhalen van gerechten en thuisbezorgservices. Met #SupportYourLocalsEde wordt aandacht besteed aan initiatieven van ondernemers en organisaties uit de gemeente Ede die in lijn zijn met de regelgeving van overheden. Voor inwoners levert het volop ideeën om lokaal te blijven ‘shoppen’. Initiatief aanmelden Staat uw initiatief er nog niet bij? Of kent u een initiatief dat meer aandacht verdient? Ga naar bezoek-ede.nl/support-your-locals en meld dit initiatief aan! Het lokale aanbod wordt dagelijks aangevuld.

Baangerelateerde investeringskorting

Met de Baangerelateerde investeringskorting (BIK) krijgen bedrijven een tijdelijke korting om tijdens de coronacrisis te kunnen blijven investeren in bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld machines. Kosten voor investeringen die tussen 1 oktober 2020 en 31 december 2022 zijn gedaan, kun je met de BIK verrekenen met de af te dragen loonheffing. De crisisregeling stopt na 2 jaar. De regeling geldt voor alle bedrijven. De investeringskorting geldt alleen voor nieuwe investeringen in bedrijfsmiddelen waarvan de investeringsverplichting is aangegaan op of na 1 oktober 2020. Vanaf september 2021 kun je met je aanvraag BIK terecht bij RVO.

NEON Food

Netwerk Digitaal

Verbinden van food vakgenoten uit de regio Normaal gesproken organiseert NEON Food live bijeenkomsten met inspirerende sprekers. De events zijn een goede voedingsbodem voor constructieve gesprekken onderling en om kennis te delen met elkaar. Hoewel evenementen niet meer mogen, blijft het NEON Food Netwerk sterk. In no-time is het netwerk digitaal gegaan met inspirerende artikelen waarin agro & food ondernemers aan het woord komen. Van starters, vernieuwers, oerboeren, horecadieren tot traditionele ondernemers die het roer omgooiden. Net zoals tijdens de evenementen is de invalshoek van de artikelen een tikkeltje eigenwijs en net even anders. Daarnaast is er de afgelopen maanden een succesvolle LinkedIn community ontstaan. Hier delen de NEON Food Ondernemers kennis met elkaar, blijven we op de hoogte van wat ieder bezighoudt met inspirerende verhalen en worden er zeker ook krachtige connecties gemaakt. Het NEON Food Netwerk blijft de komende periode nog even doorgaan met digitaal delen en verbinden. Een nieuwe reeks verhalen van bijzondere ondernemers is weer in aantocht. Ook geven oud geïnterviewden een update hoe het nu is, na een aantal bewogen maanden. NEON heeft hen gevraagd het stokje door te geven aan een volgende ondernemer die hen inspireert en zo ontstaat een keten van verhalen. Uiteindelijk hoopt het NEON Food Netwerk elkaar snel weer in levende lijve te kunnen ontmoeten tijdens de events. Dus zodra het kan zal de organisatie ervan weer van start gaan. Benieuwd naar NEON? NEON is het netwerk voor en door food ondernemers uit onze regio. Het netwerk is bedoeld voor agro en food ondernemers in de breedste zin van het woord. Van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot de verpakkingsindustrie. Allemaal zo verschillend, maar food is wat bindt en de belangrijkste deler is daarin is ondernemerschap.

Wil je ook onderdeel zijn van het NEON Food Netwerk, geïnspireerd worden door de ondernemers of als eerste op de hoogte zijn van nieuwe evenementen? Schrijf je in op: info@neonfood.nl of connect met de community op LinkedIn: www.linkedin.com/in/neon-food-netwerk/