Actualiteiten

Welkom op onze nieuwe site ondernemen.ede.nl

Deze zomer is onze nieuwe site live gegaan: ondernemen.ede.nl. Ondernemersnieuws en informatie over onder meer vergunningen, regels en kavels die de gemeente verkoopt is nu gebundeld op één plek. “Ondernemers zoeken andere informatie dan de gemiddelde inwoner van Ede”, vertelt wethouder economie Jan Pieter van der Schans. “Daarom is er nu deze overzichtelijke website waar zij alles kunnen vinden wat voor hen belangrijk is.” ondernemen.ede.nl is vanaf nu het ideale startpunt voor iemand die meer wil weten over ondernemen in gemeente Ede. Op dit moment is ook actuele informatie over de coronacrisis op de site te vinden. Op de website zijn ook regelmatig nieuws- en achtergrondverhalen te lezen. Bijvoorbeeld over ondernemers die vertellen over hun verhuizing naar Ede. Of over een vluchteling uit Syrië die daar bedrijfseconomie studeerde, maar hier als gewaardeerd ontwerper aan de slag kon. De site is hiermee een verlengstuk van het Ondernemers-magazine en vice versa. Vragen of opmerkingen over de nieuwe site? We horen het graag: ondernemen@ede.nl!

Ede daagt ondernemers uit: kom met ideeën voor de maatschappij

edeseondernemerschallenge.nl

Vanaf september kunnen ondernemers uit de gemeente Ede zich aanmelden voor de Edese Ondernemers Challenge. De gemeente daagt hen uit met een idee te komen ten behoeve van de lokale maatschappij. Het uitgewerkte idee of projectplan, dat moet voldoen aan vijf criteria op het gebied van sociale impact, innovatie en duurzaamheid, maakt kans op financiering na beoordeling van een jury. Gedurende de hele Challenge krijgen deelnemers professioneel advies en ondersteuning. Meer sociale impact door lokale ondernemers Met deelname aan de Challenge krijgen ondernemers bovendien een sparringpartner toegewezen in de vorm van een ondernemers-buddy en volgen ze kosteloos relevante trainingen voor o.a. marketing en verdienmodellen. Daarnaast leren ze gelijkgestemde ondernemers kennen en vergroten ze hun netwerk met relevante partijen. Kijk voor alle informatie op:

Ede Marketing lanceert in samenwerking met gemeente Ede Zomercampagne

#BlijfEdeOntdekken

Edenaren, vakantievierders en bezoekers krijgen komende maanden op een creatieve en actuele manier informatie en inspiratie aangeboden voor een verblijf in gemeente Ede. De Zomercampagne komt voort uit de Herstelagenda. Dit programma van gemeente Ede richt zich op het herstel na de gevolgen van corona. Edese ondernemers hebben een lastig jaar achter de rug. Met Zomercampagne worden inwoners en bezoekers geïnformeerd over vrijetijdsactiviteiten in Ede. Op deze manier wil gemeente Ede de horeca, detailhandel en evenementensector ondersteunen. De campagne wordt in de najaarsmaanden september en oktober voortgezet.

Meer weten?

Online banenmarkt regio Foodvalley

Op dinsdag 3 augustus van 10.00 tot 13.00 uur werd de vierde Online Banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden in de arbeidsmarktregio Foodvalley georganiseerd. Zoek je een baan of een nieuwe medewerker? Open LinkedIn, zoek naar ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley’ en word lid. De Online Banenmarkt Regio Foodvalley is een besloten platform op LinkedIn waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden. Werkgevers kunnen hier hun actuele vacatures plaatsen. Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen direct reageren, met werkgevers in gesprek gaan en eventueel vervolgafspraken maken. Tegelijkertijd biedt het platform werkzoekenden de mogelijkheid zichzelf te presenteren, met bijvoorbeeld een pitch, sollicitatievideo of persoonlijk CV. Kansen Tijdens de eerdere editie zijn er verschillende matches gemaakt. Manager WSP Jan Hondebrink licht toe: "Het biedt een geweldig platform voor werkgevers om hun vacatures kosteloos onder de aandacht te brengen waar werkzoekenden direct op kunnen reageren. Voor werkzoekenden is het een mooi podium voor een pitch of een cv. Bovendien zetten we de werkzoekende met de meest onderscheidende pitch of cv van deze editie in het zonnetje als extra stimulans." De Online Banenmarkt Regio Foodvalley is toegankelijk voor iedereen. De enige voorwaarde is dat je een actueel LinkedIn-profiel hebt. Deze banenmarkt is een initiatief van Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley.

Help mee tegen voedselverspilling

Vind jij duurzaamheid met je bedrijf belangrijk? Zou je willen weten hoe je voedselverspilling kunt tegengaan? Geef je dan met je bedrijf op voor de MBO challenge Voedselverspilling ‘21-‘22. Tijdens deze challenge werken studententeams, onder andere van Aeres MBO Ede, aan onderzoeks-opdrachten van bedrijven om voedselverspilling te verminderen. In april 2022 wordt het winnende team gekozen. Een voorbeeld uit Regio Foodvalley: voor een bierbrouwerij is een manier uitgewerkt om restproduct ‘bierborstel’ te verwerken tot een recept voor pannenkoeken.

Wat kan de challenge Voedselverspilling voor jouw bedrijf betekenen? Heb je vragen over het tegengaan van voedsel-verspilling in jouw bedrijf? Dan kun je deze als challenge indienen tot 15 oktober ’21. Klik hier om je op te geven. Jouw bedrijf krijgt praktische tips van deze studenten. En wie weet zit er dit jaar de gouden tip bij!

Lokale ondernemers in actie voor mantelzorgers

“‘Hart voor Mantelzorg Ede’: lokaal en gericht op samenwerking om mantelzorgers een hart onder de riem te steken als samenleving. Dat is in het kort waar deze unieke actie over gaat”, vertelt Robert Tiesing, sociaal werker bij Malkander. “Door alle coronamaatregelen is er extra druk op mantelzorgers gekomen. Daarom gunnen we hen iets extra’s waar ze blij van worden en voelen dat ze gesteund en gewaardeerd worden. Samen met ondernemers uit Ede willen we hartverwarmende cadeaupakketjes voor hen samenstellen.”

Meer lezen, bekijken én direct aanmelden kan hier:

Mantelzorg Mantelzorg is zorg voor je ouders, een ziek kind of bijvoorbeeld je partner met een chronische ziekte. Dit kan ons allemaal overkomen. Mantelzorgers doen dit onbetaald en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. 80% van de zorg die mensen thuis ontvangen wordt gegeven door mantelzorgers. In Ede geven ruim tweeduizend mantelzorgers aan zich zwaar belast te voelen.

Innovatieprijs: hét podium voor innovatieve ondernemers in Regio Foodvalley

Een feestelijke avond, een rode loper voor genomineerden en de schijnwerpers op innovatieve parels uit de regio. De uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 op 29 september kan wel eens het eerste grote event in de regio zijn waar ondernemers en mensen uit onderwijs en overheid elkaar na lange tijd weer ‘live’ kunnen ontmoeten. Een avond waarop innovatieve ondernemers en krachtige samenwerkingen een podium krijgen. De innovatieprijs wordt mogelijk gemaakt door de FOV, Regio Foodvalley, RCT Gelderland, Living Lab Regio Foodvalley Circulair en de Rabobank. Meer informatie en het aanmelden van innovaties:

Verkeersveiligheid binnen je bedrijf: iedereen elke dag weer veilig thuis

Verkeersveiligheid is belangrijk. Wij willen immers allemaal dat onze medewerkers veilig thuiskomen en niet betrokken raken bij ongevallen. Daarbij is eigen verantwoordelijkheid cruciaal. Door met focus te rijden, neem je veilig deel aan het verkeer. Focus betekent geen onnodige afleiding van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In opdracht van het ROV Oost-Nederland helpt Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkgevers in Oost-Nederland om hun medewerkers veiliger te laten rijden. De verkeersveiligheidscampagnes www.wijrijdenmono.nl en www.rijdenzonderinvloed.nl hebben verschillende acties die je als werkgever eenvoudig kunt inzetten om de verkeersveiligheid van je medewerkers te bevorderen. Is verkeersveiligheid nog niet opgenomen in het beleid van jouw bedrijf? Ook daar geven we graag advies over! Meer informatie is te vinden op bovengenoemde sites. Contact opnemen kan via Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland op j.hommes@vvn.nl of via 06 - 21 28 73 82.

Coronaregelingen

Gesloten Coronaregelingen: zo zat het

Sinds maart 2020 zijn er regelingen die bedrijven helpen de coronacrisis door te komen. Een aantal daarvan is inmiddels verlopen. Op onze site vind je hier een handig overzicht van.

Vervolgregeling Tozo voor ondernemers

Voor veel ondernemers hebben de maatregelen tegen corona nog altijd grote gevolgen. Om hen te helpen, wordt de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers nog een keer verlengd. De nieuwe regeling is gestart op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 september 2021.

Reclamebelasting Ede en Bennekom gehalveerd vanwege corona

De reclamebelasting die ondernemers in de centra van Ede en Bennekom betalen wordt over 2021 gehalveerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De ondernemersstichtingen krijgen hierdoor minder geld binnen, maar de gemeente staat daarvoor garant en heeft daarvoor middelen gereserveerd in de Herstelagenda Corona.