Peti Protein

Terug naar de roots op het Food & Businesspark in De Klomp

Peti: een gevestigde naam in diervoederproducten (Feed) en menselijke voedingsproducten (Food) voor bedrijven in binnen- én buitenland. Vanaf dit jaar komt daar een nieuw verlengstuk bij: Peti Protein, gericht op zuivel en plantaardig. Peti Protein gaat zich vestigen op het Food & Businesspark in De Klomp. Geen toeval, zo lijkt het. Terug naar de roots van het familiebedrijf.

Retour De Klomp - Veenendaal

De start van de business begon allemaal in De Klomp. Inmiddels is kleinzoon Herrald de huidige mede-eigenaar van Peti Food én het nieuwe bedrijf Peti Protein. Herrald vertelt: “Het is gestart bij mijn opa. Hij heeft Van Roekel Handelsonderneming opgericht, met de focus op veevoederij. Mijn vader heeft in 1985 het bedrijf overgenomen en heeft daarna Peti opgezet. Zelf ben ik altijd bij het bedrijf betrokken geweest. We kregen vaak de vraag om food-diensten te kunnen verlenen en zo is Peti Food ontstaan. Uiteindelijk is ‘feed’ en ‘food’ bij elkaar gekomen en sinds 2011 werken we vanuit Veenendaal. Echter zien we de laatste jaren de vraag naar zuivel en plantaardig enorm toenemen. We wilden uitbreiden en hebben Peti Protein opgericht, maar de vraag is waar we konden vestigen. Toen is het Food & Businesspark in De Klomp een hele mooie optie geworden.”

Bereikbaar en mooi

Dat Peti Protein zich in De Klomp gaat vestigen biedt veel voordelen volgens Herrald. “In De Klomp is het Food & Business Park. Beter kan niet voor ons als foodbedrijf. We hebben internationale klanten dus veel export. Dan is De Klomp een mooi centraal gelegen punt. Naast het feit dat het dicht bij de snelweg ligt is het ook makkelijk met het OV te bereiken en er zit een hotel in De Klomp. Kortom: logistiek gezien ligt de locatie erg gunstig. Daarnaast wordt het Food & Businesspark ook echt mooi! De gemeente zoomt wel echt in op het groene karakter; het is de trots van Ede. Ik vind het fijn om daaraan mee te werken. Het is tof om op zo’n mooi bedrijfsterrein te vestigen.”

Terug naar de roots

De zakelijke voordelen die de locatie op De Klomp biedt is niet de enige reden dat Herrald trots is om zich op deze plek te kunnen vestigen. “Uiteraard hebben we er zelf ook veel gevoel bij. Onze roots liggen in De Klomp. Daarom is het extra leuk dat onze producten wereldwijd worden verkocht. Overal staat ‘De Klomp’ op. Je hebt een erkenningsnummer wat wereldwijd bekend staat. Daarnaast zijn we een familiebedrijf met neven en broers die actief zijn, dus het is fijn om met familie dicht bij familie te kunnen ondernemen. Terug naar de plek waar mijn opa ooit alles is begonnen.”

Streven naar perfectie

In de samenwerking met klanten streven we altijd naar perfectie: het hoogste niveau moet behaald worden. Dit principe geldt niet alleen richting klanten, maar is ook terug te zien in elke element van de bouw en inrichting van het nieuwe pand. “Omdat je opnieuw begint in De Klomp, kun je ook helemaal opnieuw starten en alles wat je belangrijk vindt hierin meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de HACCP-richtlijnen die we meenemen in het hele bouwproces, de materialen die we gebruiken en de afwerkingen die we doen. Zo werken we op verschillende hoogtes, zodat er weinig verslepingen van producten zijn en hebben we geklimatiseerde ruimtes. Daarnaast hebben we ingezoomd op het afvalproces, zodat dit een snelle afwikkeling heeft. Ook is alles bij Peti Protein volledig geautomatiseerd. Ons hygiënelevel willen we op het allerhoogste niveau. Wat we kúnnen halen, wíllen we halen. Het hele bedrijfsniveau moet daarom ingericht worden als high-food.” Kortom: we willen op het hoogste niveau produceren.”

Kosher en halal producten

Peti Food behaalt momenteel al het hoogste hygiënelevel. Enerzijds omdat klanten dit verwachten, maar ook vanwege de kosher en halal-producten die Peti Food ontwikkelt. Hier zitten speciale eisen en hygiënemaatregelen aan verbonden. “Als dienstverlener moet je de hele markt kunnen bedienen. In Amerika bijvoorbeeld is kosher heel vanzelfsprekend. Voor islamitische landen geldt dat voor halal. Het zijn keurmerken die je moet krijgen om op deze manier te kunnen leveren. Zo moet je je schoonmaakprocedures erop aanpassen. Verder hebben we een aparte opslaghoek. Eigenlijk word je gestuurd door de eisen van de certificering. Ditzelfde proces geldt overigens ook voor biologisch produceren. Deze manier van produceren sluit helemaal aan bij hoe wij willen zijn: kwalitatief en high-level.”

Levend houden van het Klomp-bloed

Wat Herrald betreft maakt Peti Protein een start op hoog niveau, dat alleen maar verder groeit. “Wij streven ernaar om mee te kunnen blijven groeien met de vragen die er zijn. We hebben genoeg ruimte in het bedrijf om nieuwe processen te installeren, dus daar willen we graag in investeren. We opereren niet alleen, maar samen met de klant. Dus ook doorgroeien doen we samen met klanten. Doordat we met Peti Protein op het Food & Businesspark zitten hebben we daarin wel een voorsprong. Precies dat is ook de reden waarom we deze stap hebben gezet: we willen Peti Protein onderscheiden in de plek én in high quality food. We hebben de ruimte om daarin verder door te groeien. En natuurlijk is het mooi om weer naar de plek terug te keren waar alles begon. De wens is dan ook dat de volgende generaties het De Klomp-bloed erin kunnen houden.”

Dit artikel delen