Nieuws en actualiteiten

Zomerondernemer Regio Foodvalley

De Renswoudense Talitha Schouw is 25 augustus unaniem gekozen als beste ZomerOndernemer Regio Foodvalley 2022. Talitha maakt wenskaarten waarbij je van de envelop en kaart een creatief 3-D huisje kunt vouwen.

ABN AMRO Ede sluit de deuren

Het ABN AMRO kantoor aan de Arnhemseweg 7 in Ede heeft per 23 september 2022 de deuren gesloten. Voornaamste reden is de digitalisering en daarmee het afnemende aantal bezoekers. In plaats van een kantoor in Ede gaat ABN AMRO nu werken met financiële zorgcoaches.

Afvalinname alleen op reservering

Sinds 1 september werkt het afvalbrengstation in Ede met een reserveringssysteem. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Ede alleen met een reservering bij het afvalbrengstation terecht. Zo behoren de wachttijden en wachtrijen tot het verleden en wordt overlast voor omliggende bedrijven beperkt.

Forse daling gemeentefonds vanaf 2026

Gemeente Ede krijgt in de periode 2022-2025 fors meer geld van het Rijk via het gemeentefonds. Dat blijkt uit de ‘meicirculaire gemeentefonds 2022’, een brief waarin het Rijk gemeenten informeert over het gemeentefonds. Vanaf 2026 verwacht Ede daarentegen juist weer veel minder geld van het Rijk te ontvangen.

Bestemmingsplan De Stroet maakt groen bedrijventerrein mogelijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. Ten oosten van het huidige bedrijventerrein wordt De Stroet uitgebreid richting Postweg en Westzoom. De uitbreiding bestaat voor ruim tien hectare uit nieuwe bedrijfskavels. Een kleine zeven hectare is bestemd voor water en groen.

Gemeente Ede maakt financiële keuzes in het najaar

De financiën van de gemeente Ede zijn op orde, zo blijkt uit de voorjaarsbrief die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De grote financiële keuzes worden echter dit najaar gemaakt. Vanwege de verkiezingen en de vorming van een nieuw college bevat de voorjaarsbrief geen nieuwe plannen. Die nieuwe plannen en de bijkomende financiën komen het najaar aan bod, als de gemeenteraad de begroting behandelt.

Evenementen

Woest & Bijster Artfestival

6 augustus t/m 30 oktober

Woest&Bijster is een tweejaarlijks kunstfestival op de Zuidwest-Veluwe rondom Ede, met fietsroutes langs 19 kunstwerken geïnspireerd op het landschap. Daarnaast is er een theaterweek van 22 t/m 30 oktober met locatievoorstellingen en een side-programma. Natuur, kunst, rust: een feest voor de zintuigen en de verbeelding.

Officiële opening WK volleybal 2022 in Ede

Het Wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt in 2022 gehouden in Nederland en Polen. Ook Ede speelt hierin een rol. In Ede worden geen wedstrijden gespeeld, maar wel vindt hier de officiële opening plaats. Op 23 september wordt het toernooi formeel en officieel geopend in het World Food Center. Een mooie kans om de Foodvalley internationaal te profileren!

Jachthoornblazen op de Hoge Veluwe

Diverse data in september, oktober, november en december

De Jachthoornblazers 'De Overlopers' laten van zich horen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe tijdens optredens. Op verschillende data dit jaar geven zij een demonstratie jachthoornblazen op het Evenemententerrein in het centrum van het Park.

Netwerken

Businessclub de Vallei

Businessclub Vallei en Rijn

De Gelderse Kring

MKB Vallei regio

Maatschappelijk netwerk Ede

BIZ ondernemersnetwerk

BNI Flevoland & Veluwe

Dit artikel delen