Voorstellen

Arnold Versteeg | Wethouder economische zaken

Je leest op dit moment mijn eerste column in het Edese Ondernemersmagazine. Daarom maak ik graag van de gelegenheid gebruik om mij voor te stellen. Ik ben Arnold Versteeg en sinds juni ben ik wethouder en onder meer verantwoordelijk voor economische zaken. Voor die tijd was ik zelf werkzaam in het bedrijfsleven en was ook 19 jaar lid van de gemeenteraad. Ik heb daarom de voorbije jaren behoorlijk goed meegekregen wat er speelt in de Edese samenleving, maar de rol van wethouder is voor mij geheel nieuw. Ik heb me er met veel energie op gestort en hoop er een mooie en goede periode van te maken.

Ik wil er aan bijdragen dat de gemeente jullie als ondernemer in staat stelt om te ondernemen. Dat is uitdagend, want we lijken op dit moment van crisis naar crisis te gaan. We krabbelden met z’n allen op na de coronacrisis, maar kregen daar een zeer krappe arbeidsmarkt en energiecrisis voor terug. Dat betekent voor velen nieuwe onzekerheden.

Ondanks alles zie ik in mijn eerste maanden in deze functie ook veel positieve en inventieve ondernemers. Dat is de kracht van Ede. We leven en werken in een economisch sterke regio, die veerkracht toont en wendbaar is. Als gemeente willen we daarom koers houden. De komende periode gaan we bijvoorbeeld door met de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en spannen we ons in om arbeidsmarkt en bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden.

Ik vind het belangrijk dat de gemeente benaderbaar blijft. Niet voor niks hebben we al jaren een goed draaiend team van enthousiaste accountmanagers bij de afdeling economische zaken, die jou als ondernemer met raad en daad terzijde kunnen staan. Dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf. Heb je een plan, een idee, een klacht, of iets anders waarvan je vindt dat ik het moet weten, aarzel dan niet om bij mij aan te kloppen. Ik ben al met een aantal mooie bedrijven in gesprek gegaan en ga daar graag mee door!

Arnold Versteeg

Wethouder economische zaken

arnold.versteeg@ede.nl

PS Wil je nog meer van me weten? Bekijk dan de video twee pagina’s verderop.